Kerizettin Troleybus 1 Haziran 2007 tarihi itibariyle kaynağa karışmış, evrendeki özüne geri dönmüştür.

Kerizettin Troleybus bir ek$i sozluk karakteri olarak 2002 yılında doğdu. Birkaç ay önce Sourlines biletini aldığı sırada beşbinin üzerinde entry'si, yüzlerce badisi, binlerce takipçisi ve yurdun dört bir yanından kendisinden feyz alan onbinlerce insan vardı. Beş yıldır ilgiyle izlenen bu internet karakteri, Haziran ayına girdiğimiz ilk dakikalarda Hakk'ın rahmetine kavuşmuş, Allah-ü Teala onu bizlerden çok sevmiştir. Bu minval üzre alıcılarınızı artık kendisinin edebi mirasını taşıyan yaratıcısı Osman S. Börütecene'nin web sitesine doğru ayarlamanız önemle rica olunur. Zira bundan sonra her halt orada dönecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Blogu ziyaret etmeye devam etmek için lütfen aşağı doğru buyrun.

Kerizettin Troleybus

30,m,istanbul Bu şahıs bir sözlük yazarıdır. Sözlüğün kesmediği anlarda stepne olsun diye işbu blogu yürürlüğe sokmuş kişidir kendisi.

27 Şubat 2006

fransizca kadinlastiriyor

yanlis bir onermedir.

hem almanca hem fransizca bilenler kabul edecektir ki her iki dil de girtlaktan konusulur ve dolayisiyla fransizcayi da yer yer bir hayli sertlestiren bir durumdur bu. konunun ispati icin bir fransiz televizyonunda haberleri izlemek ya da fransizlarin canli olarak konusmalarini 15 dakika ve daha uzeri dinlemek yeterli olacaktir.

onermenin bir baska yanlis tarafi ise nezaketin salt kadinlara, kabaligin ise salt erkeklere atfedilmesidir. herkes suruyle nazik sikici erkek ve suruyle beygir anac ve cekici kadin taniyordur. dolayisiyla fransizca kadinlastiriyor onermesi yanlis olmakla kalmayip ayni zamanda bir genelleme faciasidir.

kadinlasmak isteyen bir erkek, her seye oldugu gibi buna da bir kilif uydurmakta zorlanmayacaktir. bir ulkenin lisanini buna alet etmek de rahatlikla bu kiliflardan biri olabilir.

son olarak unutmamak gerekir ki hepimiz insan evladiyiz ve hata yapmak biz olumlulere mahsus hatta yer yer yakisan bir durumdur. hal boyle iken fransizca kadinlastiriyor onermesi cok ustunde durulmasi gerekmeyen ve dunyanin sonu anlamina gelmeyen bir onermedir.

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home