Kerizettin Troleybus 1 Haziran 2007 tarihi itibariyle kaynağa karışmış, evrendeki özüne geri dönmüştür.

Kerizettin Troleybus bir ek$i sozluk karakteri olarak 2002 yılında doğdu. Birkaç ay önce Sourlines biletini aldığı sırada beşbinin üzerinde entry'si, yüzlerce badisi, binlerce takipçisi ve yurdun dört bir yanından kendisinden feyz alan onbinlerce insan vardı. Beş yıldır ilgiyle izlenen bu internet karakteri, Haziran ayına girdiğimiz ilk dakikalarda Hakk'ın rahmetine kavuşmuş, Allah-ü Teala onu bizlerden çok sevmiştir. Bu minval üzre alıcılarınızı artık kendisinin edebi mirasını taşıyan yaratıcısı Osman S. Börütecene'nin web sitesine doğru ayarlamanız önemle rica olunur. Zira bundan sonra her halt orada dönecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Blogu ziyaret etmeye devam etmek için lütfen aşağı doğru buyrun.

Kerizettin Troleybus

30,m,istanbul Bu şahıs bir sözlük yazarıdır. Sözlüğün kesmediği anlarda stepne olsun diye işbu blogu yürürlüğe sokmuş kişidir kendisi.

27 Şubat 2006

varolusun teyidi olarak turban ve ortunme

turban'in siyasi yonu defalarca konusuldu, hala konusuluyor. ben bunlardan bagimsiz olarak turban konusunun bu malzemeyi, yani "turbani takacak insanlar" malzemesini aldigi yerlerden birini ele alalim istiyorum.

varolus insan icin cok buyuk bir sorundur. varolmak baslibasina bir sorun oldugu gibi, varoldugundan emin olmak da cok ciddi bir sorundur. ornegin panik atak adini verdigimiz rahatsizlik hallerinde olum korkusunun bir sebebi kisinin varligindan emin olmamasindan kaynaklanan anksiyetesi olabilir.

bacak bacak ustune attigimizda bacaklarimizin varligindan daha cok emin oluruz. kupe taktigimizda kulagimizin varligindan daha cok emin oluruz. bunun gibi daha bircok ornek verilebilir, sigara icerken dudaklarimizin ve sigarayi tuttugumuz elimizin varligindan daha cok emin oluruz mesela.

ortunmek, kumaslarin insanin uzerinde yaptigi baski, siradan bir giyim tarzinda bile insanogluna kendisini gosterir. bedenin varligini hissedebilmek icin muhtesem bir yontemdir giyinmek! bedeni saran bir tisort, tam oturan bir kot pantolon, bunlarin hepsi adim adim varligimiza birer kanittir.

ben denemedim hic ama bir gun evde sabahtan aksama kadar denemek istiyorum turban taktiginda insan ne hissediyor? eminim ki basimin, kafamin varligini daha cok hissedicem. bir de oynak biseydir o turban diye tahmin ediyorum, arada sirada duzeltmem gerekecek. hatta belki cikarip tekrar takmam gerekecek.

ayrica is turbanla da bitmiyor, biliyoruz ki tesettur, yerlere kadar pardesuler ve kat kat elbiseler demek bazen. ve bunlari da habire cekistirmek, duzeltmek gerekiyor.

hayatta nasil bir kiyafet icinde daha rahat uydugunuzu anlamak ne kadar zaman aldi bir hatirlayip bir dusunsenize bunu!

"varolusun teyidi olarak turban ve ortunme", turbana varoluscu psikoloji tarafindan bir bakis acisidir.

eksi sozluk, 27.02.2006

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home