Kerizettin Troleybus 1 Haziran 2007 tarihi itibariyle kaynağa karışmış, evrendeki özüne geri dönmüştür.

Kerizettin Troleybus bir ek$i sozluk karakteri olarak 2002 yılında doğdu. Birkaç ay önce Sourlines biletini aldığı sırada beşbinin üzerinde entry'si, yüzlerce badisi, binlerce takipçisi ve yurdun dört bir yanından kendisinden feyz alan onbinlerce insan vardı. Beş yıldır ilgiyle izlenen bu internet karakteri, Haziran ayına girdiğimiz ilk dakikalarda Hakk'ın rahmetine kavuşmuş, Allah-ü Teala onu bizlerden çok sevmiştir. Bu minval üzre alıcılarınızı artık kendisinin edebi mirasını taşıyan yaratıcısı Osman S. Börütecene'nin web sitesine doğru ayarlamanız önemle rica olunur. Zira bundan sonra her halt orada dönecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Blogu ziyaret etmeye devam etmek için lütfen aşağı doğru buyrun.

Kerizettin Troleybus

30,m,istanbul Bu şahıs bir sözlük yazarıdır. Sözlüğün kesmediği anlarda stepne olsun diye işbu blogu yürürlüğe sokmuş kişidir kendisi.

24 Mart 2007

Vazgeçmek İstemediğim Lezzetler


Picture 018
Originally uploaded by Evil Yoda.

Az önce kendi kendime küçük bir peynir - şarap ziyafeti yaptım. Kırmızı şarabı tercih ederdim ama evde sadece beyaz şarap vardı. Peynir olarak da dil peyniri, tulum peyniri ve taze kaşar. Ben bu mevzuyu seviyorum arkadaş!

Buradan yola çıkarak hoşuma giden bir kaç lezzeti yazmak istedim. Yakın zamanda tadına vardıklarım arasından başlangıç olarak az pişmiş (az haşlanmış) tavuk göğüs eti.

Sonra, bildiğimiz günlük standart ekmek değil de, bazı fırınlarda ve büyük marketlerde satılan "ekolojik" ekmekler. Bunlar aslında olması gereken ekmekler. Fiyatları yüksek. Benim satın aldıklarım 2YTL kadar ama gramajları büyük, ayrıca o maya ile normal ekmeklerden 10 tane faşan rajhat rahat yapılır. Bir de geç bayatlaması olayı var. Standart ekmeği sabah alıyosun akşama kuruyo ya, bu öyle değil. Neyse efendim, ekmeğin tadına varmak da ayrıca önemli.

Standart ekmek demişken... Fırından yeni çıkmış taptaze ekmeğin üzerine tereyağ ve bal. Bal tercihen petekleriyle beraber yenmeli. Tereyağ da orta kıvam olmalı. Trabzon tereyağ kadar ağır kokmamalı. Light ürünler kadar hafif olmamalı.

İştahımı kabartan bir başka mevzu ise az pişmiş taze sebzeler; kabak, patlıcan, patates, domates, vs...

Neyse burda kesmek zorundayım ben mutfağa gidiyorum, öptüm baaaaaay..

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home